Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ başlıyor.

       İl Müdürümüz Beytullah BİRLİK “Sevgili Gençler, spor bireyi sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda psikolojik olarak geliştirip  yönlendiren en önemli unsurdur. Bu nedenle, spor sadece bir yarış olarak değil, hayatımızın bir parçası olarak görülmeli.

 Mardin, 7’den 70’e spora gönül vermiş durumda ve bizler de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Mardin’li gençlerimizi ve çocuklarımızı spora kazandırmaktan büyük hoşntluk duymaktayız. Gençlerimizi ve çocuklarımızı sporla bütünleştirmek adına, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ve başka kurumların katkısıyla şehrimizde yapmış olduğumuz modern tesislerimize sağlıklı bir yaşam için tüm halkımızı bekliyoruz.
    Bu sebeple, sevgili gençlerimize ve  emek veren antrenörlerimize ve bütün amatör sporcularımıza başarılar diliyor; sporu bir yaşam haline getiren tüm herkesin Amatör Spor Haftası’nı kutluyorum.”

Beytullah BİRLİK
Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü