Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Müsabaka/Yarışmaları  Voleybol Gençler (kız-erkek), Güreş Gençler Grekoromen-Serbest (kız-erkek), Judo Gençler (kız-erkek) müsabakaları ile başladı.

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah BİRLİK, okul sporları faaliyetlerinin sporun tabana yayılması açısından önemli olduğunu söyledi. Birlik, “Bu dönem hedefimiz  İlkokul ve Ortaöğretim kademelerinde eğitim gören öğrencilerin 25.000’ nin spor branşlarına katılımını sağlamak. Okul sporları ile çocuk ve gençlerimizin sağlıklı ve başarılı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Amacımız daha fazla öğrenciyi spor branşlarıyla buluşturmak ve okul spor faaliyetlerine katılımını sağlamaktır. Okullarımızda bulunan öğrencilerimize her yaşta farklı spor dalları ile ilgilene bileceği bir atmosfer oluşturarak spor kültürünü kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okul sporları müsabakalarında sporcularımıza ve öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

 

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları Müsabakaları kapsamında, merkez ve tüm ilçelerdeki okulların takımları arasında minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 33 branşta (kız-erkek) kategorilerinde müsabakalar düzenlenecek.