Artuklu, Kızıltepe ve Midyat İlçelerimizde bakanlığımız tarafından inşa edilen portatif yüzme havuzları faaliyete geçti ve gençlerimiz tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye'nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları ile gençlere yüzme imkânı sunuyor. Bakanlığımız, son olarak 19 ilde hayata geçirdiği portatif yüzme havuzlarıyla gençlere ücretsiz ve hijyen şartlarda uzman eğitmenler eşliğinde yüzme dersi almasına da olanak sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği portatif yüzme havuzları, özellikle yaz aylarında hem serinlemek hem de sportif faaliyetlerin yapılması açısından oldukça ilgi görüyor.

İl Müdürümüz Hadi ÇOMAKTEKİN “Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde başlatılan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile 2020 yılı sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğretilmesi hedeflenmektedir. Artuklu, Kızıltepe ve Midyat İlçelerimizde kurulan portatif havuzlarla birlikte binlerce gencimiz yüzme öğrenecek ayriyeten Kapalı Yüzme Havuzumuzda yılın 12 ayı boyunca yüzme eğitimleri devam etmektedir. Valimiz Sn. Mahmut DEMİRTAŞ’a yüzme havuzlarının faaliyete geçmesi için verdiği destekler için teşekkür ediyorum.”dedi